Tiroliana

Tiroliana este o legenda la Integro, a fost una dintre primele daca nu chiar prima tiroliana construita in Romania, in anul 1997. De-a lungul timpului s-au bucurat de ea multe serii de tabere, grupuri venite in excursii scolare, calatori ocazionali si amatori de senzatii tari.

Cei care participa la programe de team building in cadrul satului de vacanta integro zboara practic deasupra pamantului pe o distanta de aproximativ 200 de metri lungime. Pentru ca zborul propriuzis sa poata fi posibil, fiecare participant la team building este asigurat complet cu ajutorul unui ham, apoi este atasat pe cablul de otel care traverseaza valea salard cu ajutorul unei cordeline prevazute la capat cu un scripete. Cablul de otel folosit pentru tiroliana uneste cele doua vai ale salardului traversand deasupra acesteia si deasupra paraului salard. In timpul asa zisului zbor pe tiroliana, fiecare participant la team building poate sa aleaga din 3 pozitii de zbor si anume: in pozitia sezut, pe burta, sau cu capul in jos.

Tiroliana este considerata de multi drept un sport extrem, insa nu e nevoie de antrenament sau cunostinte speciale pentru practicarea ei, la fel ca in cazul altor sporturi extreme. In cazul tirolianei totul se desfasoara intr-un cadru cat se poate de sigur. Tiroliana poate fi practicata de persoane de orice varsta, deoarece nu necesita un efort fizic deosebit, poate fi practicata de copii (persoane) de la 3 ani in sus. Tiroliana este unul din elementele sportive de la integro pe care il practica absolut fiecare grup care ne viziteaza pentru o excursii sau tabere.