Baza sportiva a satului de vacanta integro cuprinde si un teren de baschet, cu plaforma de beton si 6 panouri de baschet. 4 dintre ele sunt asezate pe partile laterale ale terenului iar 2 panouri mai mari in celelalte extremitati. De asemenea integro team building pune la dispozitia participantilor la excursii si tabere, mingi si jaloane pentru practicarea si invatarea acestui sport.

Vechile populatii incasemaya si aztece practicau un joc asemanator baschetului, in care mingea era aruncata intr-un inel de piatra, suspendat orizontal pe un zid. Bastinasii din Florida aveau o tinta pentru aruncare formata dintr-un cos de nuiele iar indienii din America plasau un fel de cos in trunchiuri de copac. De asemenea si in cultura olandeza, exista un sport asemanator cu basketul, unde se folosesc cosuri de paie suspendate, insa in acest caz nu se foloseste mana pentru manuirea mingii ci piciorul.

In anul 1891, un tanar profesor din statul MassachusettsSUA, pe numele  James A. Naismith, incercand sa faca mai variate lectiile de educatie fizica ale studentilor sai, cu un continut mai atractiv si mai dinamic, fara conditii materiale deosebite, a combinat unele reguli din jocul de fotbal cu 13 reguli noi si a inlocuit poarta cu un cos suspendat pe un perete. Astfel a luat nastere sportul caruia i s-a spus apoi basketball (basket = cos, ball = minge).

Deoarece ne plac lucrurile facute bine, venim in intampinarea participantilor la excursii, tabere si team building cu regulamentul oficial pentru baschet. Va sfatuim sa downloadati acest regulament si sa-l  cititi deoarece acest lucru va va ajuta in invatarea corecta a sportului si va scuteste de diverse divergente si discutii cu coechipierii.

Regulament baschet

300_3934

300_3936

300_3941

300_3942

300_3943

300_3952

300_3977

700_5447