Un alt element extraordinar de team building este bobina. Aceasta este formata dintr-un tambur care a fost folosit in trecut la infasurarea cablurilor de curent electric pe el. Acest tambur este suspendat la o inaltime de aproximativ 1,5 m de la sol cu ajutoul unei tije de metal care strabate miezul tamburului. Tija impreuna cu tamburul formeaza asa zisa bobina. Datorita tijei, bobina se poate invarti in jurul axei sale facilitand parcurgerea elementului de team building. Participantii trebuie sa se urce cu ajutorul echipei pe aceasta bobina, timp in care 2 membri stabilizeaza bobina ca aceasta sa nu se roteasca in mod incontrolabil. Participantul se aseaza pe burta pe aceasta bobina cu mainile intinse in jos spre ceilalti participanti, va da mainile urmatorului participant care parcurge elementul. Cei doi membri din echipa care au stabilizat bobina o rotesc usor, in asa fel incat participantul care a fost pe bobina va ajunge cu picioarele pe pamant iar participantul care a fost pe pamant in punctul de pornire ajunge pe bobina. Acesta din urma trebuie sa urmeze dinou procedeul descris mai devreme

Fiecare participant al grupului trebuie sa treaca de partea cealalta a bobinei, iar odata trecut acolo nu se mai poate intoarce pentru a-i ajuta pe ceilalti participanti decat urcand inapoi pe bobina si realizand trecerea peste bobina. Totusi, odata trecut de bobina, participantii pot sa ajute din partea respectiva participantii care coboara de pe bobina, si pot ajuta in stabilizarea bobinei.

Este recomandata o discutie prealabila pentru a decide cine pleaca primul si cine ramane ultimul la fel ca si la zidul mic, aceasta discutie va face diferenta intre parcurgerea eficienta a elementului sau esuarea parcurgerii.

In ce priveste parcurgerea acestui element de team building nu este necesara supravegherea continua a unui reprezentant din partea integro.

8.bobina

300_4127

300_4129

300_4133

700_5682

700_5700

TABARA Lunca Bradului_ august 2011 12

TABARA Lunca Bradului_ august 2011 13