Inceputurile activitatilor joase au fost construite in acelasi an cu activitatile inalte adica in 1997. Din aceasta cauza, ne permitem sa spunem ca suntem prima unitate turistica din romania ce a implementat vreodata activitati de team building in cadrul activitatilor sportive de agrement. Printre primele activitati joase construite, mentionam platformele maritime, panza de paianjen, si zidul mic (fara priza de piatra)

Toate activitatile joase din aceasta categorie sunt practic activitati de echipa sau de team building, special concepute pentru a sporii unitatea in grup, comunicarea, lucrul in echipa, cooperarea si diminuarea e-ului si al ego-ului.

Activitatile de team building  din aceasta categorie nu necesita o indrumare deosebita din partea unui instructor integro, decat daca acest lucru se cere de catre participanti. Instructorii integro, pot delega (pot preda) modul de desfasurare al fiecarei activitati joase, modul de punctare, modulatiile ce se pot adauga liderilor de echipe, sau instructorilor din cadrul grupurilor participante, urmand ca mai apoi acestia sa desfasoare programul efectiv in ce priveste activitatile.

Din punct de vedere al pozitionarii, activitatile joase de team building au fost impartite in 2 grupe, pozitionate diferint in ce priveste localizarea in asa fel incat 2 grupuri sa poata practica aceste activitati fara intra in contact unul cu celalalt.