In momentul in care copiii ce participa la tabere si excursii observa participanti care parcurg cursul autonom la inaltime, isi doresc sa faca si ei acelasi lucru, insa nu este posibil din cauza inaltimii minime necesare. S-a gasit deci drept necesara constructia unui curs autonom cu obstacole special pentru copii, pentru puterea si abilitatile lor. Acest curs imita intr-o oarecare masura cursul autonom cu obstacole pentru adulti, dar dinou, este adaptat pentru cei mici.

Cursul autonom pentru copii se desfasoara la o inaltime de circa 2,5m deasupra pamantului, are geneza intr-un zid de alpinism orizontal, urmat de bustenii suspendati si de cauciucurile suspedate.

In urma prelucrarii regulamentului si a normelor de siguranta, copiii ce participa la tabere si excursii sunt echipati cu echipamentul necesar (ham + cordeline) si sunt supraveghiati continuu de catre un instructor din cadrul Integro. In cazul in care copiii nu mai pot inainta sunt incurajati in prima faza sa-si depaseasca aceasta conditie initiala, iar daca nu se reuseste prin motivare verbala atunci se recurge la indepartarea individului pentru a fluidiza parcurgerea de catre ceilalti participanti.

1

2

3

4

5

6

DSC_3890

DSC_3900

DSC_3903

Z4-0073